När ångesten inte vill försvinna
Veckan har varit tufft. Det märkte ni väl. Hur mycket jag än vill skriva om regnbågar och solsken och stora drömmar och att allt är bra, så är det ju inte alltid så verkligheten ser ut. Det har varit ett tag sedan min ångest har hållt i sig såhär många dagar i rad och jag blir helt lamslagen. Jag har skrivit om detta inlägg tre gånger för jag vet inte hur jag ska beskriva det. Hur det känns när ångesten inte vill försvinna. 

När trycket över bröstet växer sig starkare för varje ord jag väljer att inte säga. När kroppen blir helt blåslagen inuti för att den stretar emot så mycket när jag försöker att prata men bara luft kommer ut. När jag sitter på släktkalaset och klorna letar sig tillbaka och hugger tag i magen, om och om igen, för jag får en fråga om mitt nya jobb vid bordet och det är så mycket jag vill säga men istället svarar jag med så få ord som möjligt för jag vill att konversationen ska riktas mot någon annan istället. För uppmärksamheten gör mig panikslagen. Få den bort ifrån mig. Fort. 

Det känns som om jag blir sparkad på när jag ligger ner, men min stamning visar ingen nåd. Någonsin. Den är hänsynslös och den släpar mig över gruset gång på gång. Och jag vill inget annat hellre än att bevisa den motsatsen; att det inte påverkar mig. Men jag är bara mänsklig.

För idag vann ångesten. Idag hatar jag min stamning. Den beter sig som ett rövhål och så får jag känna ibland. Jag måste låta mig själv bli arg och ledsen för att påminnas om att det här är en kamp. Dagligen. Och att jag aldrig får ge upp. 

För i slutändan är det jag som vinner. 

(null)

♥️