Att stamma frivilligt
Jag är fortfarande i chock att vi har haft så fint väder i maj. Olimpia hämtade upp mig på jobbet igår och vi åkte ut till Askim, solade och hängde i flera timmar. Jag är en riktig badkruka, badar nästan aldrig i svenskt vatten. Igår var inget undantag heller, men Olimpia hoppade i en stund. 

Förresten, så ska jag börja stamma frivilligt lite. Det är en metod som används för att människor som stammar ska få en annorlunda syn på sin stamning. Det innebär ganska enkelt att man stammar frivilligt vid ett talflytstillfälle. Jag har ju fortfarande väldigt mycket skam kopplad till min stamning, vilket gör att jag ofta försöker att undvika att göra det. Att stamma frivilligt går emot min natur - det som jag alltid har krigat mot - och det är också därför det är en så himla viktig del i min behandling. Att sluta se stamning som ett fel, som något jag inte ska göra. 

Det är ju väldigt paradoxalt. Allt det här jag står för på bloggen: att visa att det är okej att stamma och att det absolut inte är ett fel. Ändå kämpar min kropp så mycket mot det. Det är en motståndskraft utan dess like. Samtidigt vill jag visa att det är okej att kämpa och att de flesta av oss gör det. Bara för att man har en tanke att något ska vara på ett visst sätt, är det inte alltid man kan klara det direkt. Min process är min egen; det är en svajig resa med upp och nedgångar och bara att jag sitter här och skriver detta visar hur långt jag har kommit. Jag och Olimpia pratade (och stammade frivilligt) mycket om det igår. Att vi inte ger oss själva tillräckligt mycket cred. Vi är så jäkla bra. Vi slutar aldrig att kämpa. 

(null)