Glad stamningsVECKA!
Jag får säga vecka nu istället för dag - för stamningsdagen var ju faktiskt i tisdags. Plus, det har känts mer som en hel vecka att fira med tanke på allt som har hänt. Även om jag jobbar mycket med stamning alla andra dagar om året så blir den internationella stamningsdagen alltid extra speciell såklart. Hela min Facebook och Instagram bombas med inlägg om stamning den 22 oktober varje år.  Från att vara en dag jag inte visste om fanns och som jag aldrig i hela mitt liv skulle få för mig att uppmärksamma - till nu där varje konversation jag har den 22 oktober handlar om stamning. Jag ÄLSKAR det. Mitt hjärta spricker när jag ser alla mina vänner,  både de som stammar och även de som inte gör det, uppmärksamma dagen på något sätt. 

Jag fick en frågan om jag ville komma in till Sveriges Radio och prata om stamningsdagen och #Projektprata i P4 Göteborg. Eftersom det var såpass tätt inpå hann jag inte övertänka och tackade ja (även om min instinkt alltid är att säga nej). Varje gång som jag utsätter mig för något sånt här frågar jag mig själv alltid varför jag gör det för ångesten är TOTAL. Samtidigt har jag lärt mig att inte lita på vad ångesten tycker och tänker - den vill ju att jag bara ska vara hemma och inte öppna min mun. När jag väl utmanar mig själv så inser jag ju hur ROLIGT jag tycker att det är och när jag pratar om stamning i offentliga sammanhang kan jag inte komma ihåg varför jag har varit så rädd. Ni kan lyssna på mitt besök i P4 Göteborg  här, vid 1h04min. Jag pratar lite till och från cirka 20 min tror jag? Jag har inte lyssnat själv än. 

På kvällen i tisdags var det äntligen dags för invigningen av den fotoutställning jag har varit med att arrangera. Det började ju ta form i våras och efter mycket fram och tillbaka är det helt otroligt kul att den är ute. Att dessutom se så många människor komma till invigningen för att uppmärksamma stamningsdagen tillsammans med oss var SÅ fint. Jag kände mig överöst av stöd och kärlek från mina nära och kära men även från främlingar som kom fram för att prata under kvällen. Olimpia föreläste och jag fick möjligheten att prata lite om #Projektprata, sedan avslutade vi med panelsamtal. Grejen att jag bara ställde mig upp framför alla de människor och pratade utan att ha förberett vad jag skulle säga är bara i sig helt sjukt - något jag aldrig trodde att jag skulle kunna göra. Kvällen lämnade mig med så mycket energi och övertygade mig ännu mer att det är det här jag vill göra. Jag vill ut och prata, utbilda, upplysa, samtala. 

Nu får vi se vad kommer härnäst! Glöm inte att följa mig på Instagram @aandreasays, jag är lite bättre på att uppdatera där. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)